Jarní nádivka od Kateřina Halamové

Katerina_Marie_Halamova_foto.jpg Kateřina Halamová, lektorka kurzů vaření, vám nabízí svůj recept na jarní nádivku.   

Jarní nádivka

Jarni_nadivka_Katerina_Halamova445.jpg

Suroviny pro 10 porcí:

  • 300 g instatntní kukuřičné polenty
  • 1,5 l vody
  • 2 cibule cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g sušených rajčat
  • 250 g uzeného  tempehu
  • 3 mrkve  nastrouhané nahrubo
  • 100 g listů špenátu (můžeme nahradit listy divoké zeleniny)
  • 100 g slunečnicových semínek (nasucho opražených)
  • 100 g rýžových burizonů
  • olej 
  • majoránka, 
  • shoyu, sůl

Postup:

  1. Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na oleji.
  2. Přidáme nahrubo nastrouhaný tempeh a mrkev. 10 min restujeme a ochutíme shoyu.
  3. špenátové listy omyjeme a nasekáme najemno (nahradit můžeme kopřivou, bršlicí, pampeliškou, ...)
  4. Do 1,5 l vroucí vody s pokrájeným sušenými rajčaty postupně pomalu vsypeme za stálého míchání instantní kukuřičnou polentu.
  5. Vzniklou hustou kaši smícháme s osmaženým temepehem a mrkví, špenátovými listy.
  6. Směs dochutíme česnekem, majoránkou, dosolíme dle potřeby solí či shoyu.
  7. Do směsi vmícháme rýžové burizony (ty lze nahradit pokrájenou celozrnnou houskou).
  8. Vzniklou hmotu přelijeme do vymazaného pekáčku.
  9. Urovnáme a pečeme asi 40-50 minut na 190 °C.
  10. Před podáváním je dobré nechat nádivku trochu vychladnout, ať má čas ztuhnout. 

Kateřina vás naučí vařit skvělé recepty a vysvětlí vám řadu souvislostí v oblasti výživy na svých kurzech vaření. Od května otevírá další cyklus akreditovaného kurzu Vaření podle ročních období v Liberci či večerní kurzy v Praze. Více na www.zivost.cz

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?
Ano 90%
Ne 9%
V rámci městského/obecního systému sběru 0%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft únor rgt
Po Út St Čt So Ne
5         1 2 3
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
9 25 26 27 28      
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,