Jarní nádivka od Kateřina Halamové

Katerina_Marie_Halamova_foto.jpg Kateřina Halamová, lektorka kurzů vaření, vám nabízí svůj recept na jarní nádivku.   

Jarní nádivka

Jarni_nadivka_Katerina_Halamova445.jpg

Suroviny pro 10 porcí:

  • 300 g instatntní kukuřičné polenty
  • 1,5 l vody
  • 2 cibule cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g sušených rajčat
  • 250 g uzeného  tempehu
  • 3 mrkve  nastrouhané nahrubo
  • 100 g listů špenátu (můžeme nahradit listy divoké zeleniny)
  • 100 g slunečnicových semínek (nasucho opražených)
  • 100 g rýžových burizonů
  • olej 
  • majoránka, 
  • shoyu, sůl

Postup:

  1. Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na oleji.
  2. Přidáme nahrubo nastrouhaný tempeh a mrkev. 10 min restujeme a ochutíme shoyu.
  3. špenátové listy omyjeme a nasekáme najemno (nahradit můžeme kopřivou, bršlicí, pampeliškou, ...)
  4. Do 1,5 l vroucí vody s pokrájeným sušenými rajčaty postupně pomalu vsypeme za stálého míchání instantní kukuřičnou polentu.
  5. Vzniklou hustou kaši smícháme s osmaženým temepehem a mrkví, špenátovými listy.
  6. Směs dochutíme česnekem, majoránkou, dosolíme dle potřeby solí či shoyu.
  7. Do směsi vmícháme rýžové burizony (ty lze nahradit pokrájenou celozrnnou houskou).
  8. Vzniklou hmotu přelijeme do vymazaného pekáčku.
  9. Urovnáme a pečeme asi 40-50 minut na 190 °C.
  10. Před podáváním je dobré nechat nádivku trochu vychladnout, ať má čas ztuhnout. 

Kateřina vás naučí vařit skvělé recepty a vysvětlí vám řadu souvislostí v oblasti výživy na svých kurzech vaření. Od května otevírá další cyklus akreditovaného kurzu Vaření podle ročních období v Liberci či večerní kurzy v Praze. Více na www.zivost.cz

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Které vlastní značky supermarketů pro biopotraviny znáte?

 Kalendář akcí

lft 2018 rgt
lft květen rgt
Po Út St Čt So Ne
18   1 2 3 4 5 6
19 7 8 9 10 11 12 13
20 14 15 16 17 18 19 20
21 21 22 23 24 25 26 27
22 28 29 30 31      
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,
Roman: druhým rokem dělám právě prevenci ohledně varroa. A to tím že vždy...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Monika: Dobrý den,krásně jste to shrnul,sepsal.Ani nevím kdy jsem prvně vyprala...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
David: Dobrý den přátelé, chtěl bych poprosit VÁS Odpovědět na několik...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,
marie: Mám k tomuto dotaz:jsem na biofarmě v horách,v zimě krmeny krávy pouze...
Jak výživa zvířat ovlivní chuť a kvalitu produktu?,
jana: Pokud tam není napsáno co ta značka znamená, dá se to dohledat na webu....
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,