Gastronaut – rozcestník dobrých chutí

Gastronaut_logo_110.jpg Nakladatelství Smart Press, specializující se na vydávání výjimečných českých kuchařek, připravilo nový projekt pro všechny milovníky dobrého jídla a pití, a to na internetu. Gastronaut.cz přináší jedinečný přehled gastronomických akcí z celé ČR.  

Co je to Gastronaut.cz?

Jak stojí i v záhlaví našeho portálu – Rozcestník dobrých chutí. Naši návštěvníci – „gastronauti“ – na něm najdou všechny potřebné informace, které jim pomohou orientovat se ve světě dobrého jídla a pití v České republice. Informace o připravovaných a probíhajících gastronomických akcích včetně reportáží z festivalů, slavností, trhů, degustací či kurzů vaření, články o sezónních surovinách, recepty, dobré rady a užitečné informace, odkazy na školy vaření, obchody či kavárny, časopisy o jídle či zajímavé weby, tipy na gastronomické dárky, soutěže a mnoho dalšího. Vše potřebné najdete na www.gastronaut.cz.

Gastronaut_logo_445.jpgCo přináší Gastronaut.cz návštěvníkům?

Gastronauti jsou všichni, kdo mají rádi dobré jídlo a pití, zajímají se o něj a chtějí se o něm dozvědět víc, svůj volný čas tráví aktivně a jezdí na různé gastronomické akce, rádi vaří, nakupují kvalitní suroviny, navštěvují dobré restaurace a sledují aktuální trendy… Právě pro ně byl portál vytvořen, aby jim usnadnil život. Přímo na hlavní stránce najdou rychlý výběr z toho nejzajímavějšího ze všech rubrik, mohou si ale i vyhledávat přímo v nich podle svých požadavků. Také se mohou přihlásit k odběru newsletteru, který jim bude každých 14 dnů vygenerován podle kritérií, jež si mohou sami nastavit. Mohou i sami přispět k obsahu webu – posláním vlastního tipu na akci, komentářem v diskusi nebo na Facebooku.

Proč vlastně Gastronaut.cz vznikl?

Na samém začátku byly naše vlastní diáře – ve všední dny zaplněné zápisky, ale ve dnech volna většinou prázdné. A přitom nám spousta zajímavých věcí utekla jen proto, že jsme na ně zapomněli, špatně jsme si naplánovali čas anebo jsme o nich ani nevěděli. Tak vznikla myšlenka vytvořit diář, kam by se vešla spousta poznámek pro plánování volného času, jídla a gastronomických akcí. A abychom o akcích mohli psát podrobněji, všechno aktualizovat a doplňovat a nádavkem přidat i spoustu článků o sezónních surovinách či receptů, vytvořili jsme portál Gastronaut.cz.

„Zjistili jsme, že je potřeba myslet i na plánování svého volného času, protože jinak máme tendenci se trochu zanedbávat. Plánujte svůj volný čas s námi!“ dodává k tomu Martina Boledovičová, majitelka nakladatelství Smart Press, která projekt vymyslela.

Co na Gastronaut.cz najdete:

  • Kalendář akcí – Festivaly, slavnosti, trhy a jarmarky, degustace, vinobraní, kurzy vaření, veletrhy, a to v Čechách i na Moravě, s možností třídění podle typu akce a lokality
  •  Možnost nechat si zasílat individuální pravidelný newsletter, sestavený podle zadaných kritérií
  • Gastronautův adresář – časopisy, televizní a rozhlasové pořady, zajímavé webové stránky o jídle a pití, ale i tipy, kde dobře nakoupit, kurzy vaření, vinotéky apod.
  • Články, rozhovory – informace o tom, co právě roste, co sklízet, co jíst, zajímavé zvyky, recepty, reportáže z akcí
  • Soutěže  
  • Nápady na dárky – gastrodárky, gastrodovolená, gastronomické zážitky
  • Pravidelně rozesíláme našim registrovaným uživatelům zpravodaj a mnohem více

Co připravujeme dál?

Web budeme postupně doplňovat nejen o další akce, ale i o nové články a recepty. V září navíc vyjde tištěná verze portálu – Gastronaut diář pro rok 2012. Díky tomuto diáři budete moci nejen lépe organizovat svůj pracovní i volný čas, jak se od diáře očekává, ale také se zorientujete ve světě gastronomie a nezmeškáte mnohé zajímavé gastroudálosti.

gastronaut_diar_2012.jpg

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
36   1 2 3 4 5 6
37 7 8 9 10 11 12 13
38 14 15 16 17 18 19 20
39 21 22 23 24 25 26 27
40 28 29 30        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,