Červené paprikové lusky plněné žemlí

Lusky_s___eml___Bio_info_1.jpg  

Na recept budete potřebovat:

  • 4 malé červené paprikové
  • lusky
  • 150 g žampionů
  • 2 šalotky
  • 1 svazek petržele
  • 3 bílé žemle (housky)
  • z předchozího dne
  • 2 PL másla
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 100 ml mléka
  • 1 čerstvý bobkový list
  • 1 vejce
  • čerstvě nastrouhaný
  • muškátový oříšek
  • 100 ml olivového oleje
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • šťáva z 1/2 citronu

Postup:

Paprikové lusky umyjeme a shora odřízneme jakousi pokličku asi 2 cm vysokou. Střed neodstraňujeme. Jádra a bílé přepážky vydlabeme. Žampiony otřeme utěrkou, odkrojíme nohy a houby rozkrájíme na čtvrtiny. Oloupeme šalotky a na jemno nakrájíme. Opereme petržel, necháme okapat, otrháme lístky ze stonků a na jemno nakrájíme.

Žemle nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. Na pánvi rozpálíme 1 PL másla, žemle do zlatova opečeme a přendáme do misky.

Na pánvi rozpálíme zbývající máslo, přidáme šalotku, žampiony a lehce zpěníme. Osolíme, opepříme a nasypeme petržel. Vše přidáme k žemlím do misky. Pomalu přivedeme k varu mléko s bobkovým listem. Poté bobkový list vyndáme a žemle přelijeme horkým mlékem.

Důkladně promícháme a necháme 4 až 5 minut bobtnat. Nakonec přimícháme vajíčko dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Směsí ze žemlí naplníme vydlabané papriky a vrátíme na ně „pokličku“. Plněné papriky vyrovnáme do malého hrnce nebo pekáče, přelijeme olivovým olejem a přilijeme zeleninový vývar. Přiklopíme a zeleninu asi 40 minut pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Odklopíme, paprikové lusky přelijeme výpekem a odklopené pečeme dalších 15 minut.

Plněné papriky vyjmeme z hrnce a dáme na předehřáté hluboké talíře. Hrnec s výpekem postavíme na sporák, přimícháme citronovou šťávu a výpek vaříme, dokud nezhoustne. Obalíme v něm papriky a podáváme.

Tip: Vynikající vegetariánský pokrm! Současně výborně chutná k tenkým plátkům orestovaného vepřového nebo hovězího masa.

Ukázka receptů z knihy Biokuchařka, Grada Publishing

Lusky_s___eml___Bio_info.jpg

 

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2020 rgt
lft září rgt
Po Út St Čt So Ne
36   1 2 3 4 5 6
37 7 8 9 10 11 12 13
38 14 15 16 17 18 19 20
39 21 22 23 24 25 26 27
40 28 29 30        
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tom Václavík: Dobrý den, Patricie, články zveřejňuji, jakmile je dostanu.
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
patricie: tradiční bolístka tohoto webu, patnáctého se dozvídáme, co bude...
Měsíc v klecd Poslaneckou sněmovnou, lidé se zavřou se sochami slepic,
Tom Václavík: Dobrý den, koupíte zde: https://www.organictime.cz/
Novinka - Opalovací péče lavera,
petr: farmáři se vracejí na trh,jen Zlín zatím nic. údajně musí proběhnout...
Farmáři se vracejí na trhy,
Petr Haimann: Jetli je to všechno tak, jak je napsáno, tak je to bezvadné. Mám totiž...
Novinka - Opalovací péče lavera,
Jiri: Souhlasím, že monokultury by měly být věc minulostí. Na druhou stranu...
Co mají pořád všichni s tou pšenicí?,
Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,