Vzdělávací projekt zaměřený na jídlo z blízka v Olomouckém kraji úspěšně ukončen

Dnes byl ukončen pilotní vzdělávací projekt s názvem Jídlo z blízka. Vzdělávací projekt zaměřený na regionální gastronomii probíhal v rámci Olomouckého kraje od února 2012.   

Pomocí intenzivního vzdělávacího kurzu naučil kuchaře a zemědělce efektivním a praktickým postupům, které mohou přispět k rozvoji kvalitní regionální gastronomie.

Celý název projektu je „Jídlo z blízka“ s  podtitulem „Vzdělávání kuchařů a zemědělců pro vytvoření regionální gastronomie jako součást udržitelného cestovního ruchu Olomouckého kraje.“ Cílem projektu bylo vytvořit a pilotně ověřit vzdělávací e-learningový kurz pro zemědělce a kuchaře z Olomouckého kraje.

„Do pilotního kurzu se zapojilo přes 50 kuchařů a více než 20 zemědělců z Olomouckého kraje a několika sousedních krajů. O vzájemnou spolupráci byl mezi účastníky veliký zájem. Kuchaři a provozovatelé restaurací si především pochvalovali možnost osobně se potkat s farmáři a také obsah praktických seminářů s českými a zahraničními lektory. Pro zemědělce byl kurz užitečný v tom, že jim umožnil poznat specifické potřeby a požadavky kuchařů na zásobování čerstvými produkty. Mezi účastníky již nyní probíhá intenzivní spolupráce,“ říká Tom Václavík, odborný garant projektu.

Vzdělávací kurz cílovým skupinám pomáhá vytvořit efektivní spolupráci ve vytváření nabídky „jídla z blízka“ – regionální gastronomie, postavené na čerstvých a autentických místních surovinách, tradičních recepturách a řemeslných dovednostech všech zúčastněných. Kurz tvoří pět e-learningových modulů přístupných pro účastníky on-line na internetovém portálu. Součásti portálu je také nově vytvořená interaktivní mapa Olomouckého kraje s profily farem a restaurací, usnadňující vyhledávání a vzájemnou spolupráci. 

Realizátorem projektu bylo občanské sdružení Živý venkov ve spolupráci s Institutem pro trénink pohostinnosti a Slow Food Brno. Projekt byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48             1
49 2 3 4 5 6 7 8
50 9 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
1 30 31          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,