Byl zahájen projekt o vzdělávání v oblasti trvalé udržitelnosti v kuchyních.

Logo_SusCook160.jpg Byl zahájen projekt o vzdělávání v oblasti trvalé udržitelnosti v kuchyních. V České republice se do něj zapojilo sdružení Slow Food Brno.  

SusCooks – vývoj a přenos vzdělávacího kurzu pro profesi kuchaře v oblasti trvalé udržitelnosti – tak se jmenuje nový projekt podpořený z prostředků EU.

Koncept udržitelného rozvoje se obvykle uvádí v oblastechenvironmentálníchekonomických a sociálních cílů. Zavádění “udržitelné kuchyně” do praxe však na kuchaře a provozní klade nové výzvy, se kterými se dosud v profesním vzdělávání nesetkali. V této oblasti je proto zapotřebí vyvinout nové vzdělávací metodiky, zejména s využitím inovativních nástrojů, jako je e-learning.

Cílem projektu je vyvinout e-learningový vzdělávací kurz, který umožní kvalifikaci kuchařů a provozních v sektoru gastronomie v oblasti trvalé udržitelnosti. Vzdělávací on-line kurz s názvem “SusCooks” bude vyvinut v Angličtině a následně přeložen a upraven pro použití v zemích partnerů projektu vzhledem k jejich specifickým národním podmínkám a požadavkům. Projekt navazuje na předešlý Projekt partnerství s názvem “Udržitelnost jako součást vzdělávání kuchařů”.

Cílovými skupinami pro vzdělávací kurz jsou učitelé na školách v oblasti turismu a HoReCa, odpovědní pracovníci ve veřejné správě, manažeři lidských zdrojů v gastronomických a turistických podnicích, zaměstnanci kuchyní v podnicích veřejného stravování a instituce dalšího vzdělávání dospělých.

Výsledkem projektu bude ucelený e-learningový kurz “SusCooks” pro kuchaře a manažery v gastronomii. Kurz bude mít pět vzdělávacích modulů:Orientace v tématuNákup, Plánování, Příprava a Propagace.

Vzdělávací platforma www.suscooks.eu je vybudována na softwaru Moodle CMS a využívá nejnovější vzdělávací nástroje. Využitím inovativních vzdělávacích metod a nástrojů uspokojí e-learningová platforma potřeby a požadavky různých cílových skupin. 

Použité vzdělávací nástroje umožní kombinovat metody distančního samostudia formou e-learningu s metodami týmového vzdělávání na seminářích. V projektu vytvořený vzdělávací kurz bude ověřen a následně upraven jednak ve spolupráci s odborníky v oblasti vzdělávání, jednak v rámci testovací fáze v každé partnerské zemi. Vzdělávací kurz bude následně začleněn do vzdělávací praxe v každé partnerské zemi prostřednictvím projektových partnerů samotných nebo ve spolupráci s poskytovateli dalšího vzdělávání.  

Hodnocení 






Hodnoťte známkou jako ve škole.
Výborný = 1

Pokud chcete diskutovat, musíte být registrován a přihlášen

Přihlášení
Uživatel:
Heslo:
Nejste registrovanými uživateli? Zaregistrujte se nyní a využívejte všech výhod Bio-info. Pro odběr zpravodaje, hodnocení článků, diskutování ve fóru a další funkce je vyžadovaná registrace.
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft prosinec rgt
Po Út St Čt So Ne
48             1
49 2 3 4 5 6 7 8
50 9 10 11 12 13 14 15
51 16 17 18 19 20 21 22
52 23 24 25 26 27 28 29
1 30 31          
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,