On-line vzdělávání

1 2 3   Následující   ››

Projekt na podporu zavádění Kodexu dobré praxe v maloobchodu s biopotravinami

Logo_Ecoretail.eu.jpg Od září 2014 je realizován mezinárodní projekt„Preparing for the Future“ („Příprava na budoucnost“) v rámci EU programu Erasmus+.   

 

Místo vzdělávání - Biofarma

Bio_farm_logo.jpg Rozsah, způsoby financování a profesionální úroveň vzdělávacích aktivit na ekologických farmách je v různých zemích EU velmi odlišná.   

 

Byl zahájen projekt o vzdělávání v oblasti trvalé udržitelnosti v kuchyních.

Logo_SusCook160.jpg Byl zahájen projekt o vzdělávání v oblasti trvalé udržitelnosti v kuchyních. V České republice se do něj zapojilo sdružení Slow Food Brno.  

 

Vzdělávací projekt zaměřený na jídlo z blízka v Olomouckém kraji úspěšně ukončen

Dnes byl ukončen pilotní vzdělávací projekt s názvem Jídlo z blízka. Vzdělávací projekt zaměřený na regionální gastronomii probíhal v rámci Olomouckého kraje od února 2012.   

 

Udržitelnost jako součást vzdělávání kuchařů

ECEAT_logo_110.jpg V říjnu 2010 se ECEAT zapojil do projektu partnerství v rámci programu EU Leonardo da Vinci. Cílem tohoto partnerství bylo ve spolupráci s evropskými vzdělávacími institucemi, poradci a odborníky z  gastronomie a cestovního ruchu vytvořit koncepci udržitelnosti v oblasti vzdělávání a odborné přípravy kuchařů.  

 

Koncept kodexu dobré praxe v oblasti maloobchodu s biopotravinami

EU_logo_Leonardo_nemecky_1.jpeg Cílem tohoto projektu je vytvořit koncepci vzdělávání vedoucích pracovníků a zaměstnanců v maloobchodním odvětví biopotravin za účelem uvedení "Kodexu dobrého praxe v maloobchodu s biopotravinami" do každodenní praxe.  

 

Vzdělávací projekt zaměřený na jídlo z blízka

Vzdělávací projekt zaměřený na jídlo z blízka chce přispět k vytvoření úspěšné a turisticky zajímavé regionální gastronomie.  

 

Projekt s cílem posílení bio maloobchodu v jihovýchodní Evropě

EcoQualify_Transfer_logo.jpg V důsledku rozvoje ekologického trhu, zvyšujícího se počtu výrobců a zpracovatelů bioproduktů i rostoucího zájmu spotřebitelů získává stále na významu i školení vedoucích pracovníků a prodejců v této oblasti.  

 

E-Learning pro maloobchodníky s biopotravinami

EcoQualify_IT_Platform_logo_male.jpg Existuje poptávka po nových a inovativních metodách vzdělávání maloobchodníků s biopotravinami  

 

E-Ecofarming přináší do ČR odborné ekozemědělské kurzy dle evropského standardu EQF

Ecofarming_Logo_male1.jpg Zájem o kvalitní potraviny a ekologické zemědělství u nás stále roste. Koncový spotřebitel však tvoří pouze jeden z mnoha článků řetězce. Nedílnou součástí smysluplné národní koncepce ekologického zemědělství je I vzdělávání. Vzdělání v oboru, které reflektuje současné standardy a vývoj oboru, sleduje trendy a je navázaný na srovnatelné standardy v jiných zemích.  

 

Organic.Edunet: nová informační databanka o ekologickém zemědělství

Organic.Edunet je webový portál, který usnad ň uje p ř ístup k elektronicky uloženým informacím o ekologickém zem ě d ě lství a agrární ekologii.  

 

Žížaly a jejich význam pro zlepšování kvality půdy

Příručka nabízí informace o prospěšnosti žížal pro půdu a zemědělství, o biologii, druzích a životě žížal.  

 

Metodické pokyny Ministerstva zemědělství pro ekologické zemědělce

Ministerstvo zemědělství vydalo metodické pokyny jako právní výklad několika důležitých témat v ekologickém zemědělství. Metodiku popisující pastvu konvenční zvířat na ekologických TTP, udělování výjimek z pravidel ekologické produkce a pravidla pro zakládání a údržbu ovocných sadů v ekologickém zemědělství si můžete přečíst v přílohách.  

 

Video: zelináři a jejich stroje na kontrolu plevele

Inspirace pro ekologické zemědělce, jak se američtí zelináři vypořádávají s plevelem na svých polích. Videa názorně ukazují, jak devět farmářů ze tří severovýchodních států USA popisuje své nářadí na kontrolu plevele.  

 

Video: Mobilní jatka, jak se používají v USA

Outdoor_Slaughter_1.jpg   Řada chovatelé hovězího dobytka v ČR si dlouhodobě stěžuje na neexistenci certifikovaných biojatek v blízkosti jejich pastvišť. Inspirací, jak tento problém řešit, ukazují video snímky z USA.    

 
1 2 3   Následující   ››
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Kompostujete doma zbytky z kuchyně?
Ano 90%
Ne 9%
V rámci městského/obecního systému sběru 0%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft leden rgt
Po Út St Čt So Ne
1   1 2 3 4 5 6
2 7 8 9 10 11 12 13
3 14 15 16 17 18 19 20
4 21 22 23 24 25 26 27
5 28 29 30 31      
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,
Jana: Dobrý den jsem tu nová, chci se zepta máte někdo zkušenost se značkou...
O eko praní trochu jinak – aneb prát eko je někdy fuška,
Šárka: Gratulace Karlovi Kalnému za jeho steaky z anguse...potvrzuji,že jsou...
Známe vítěze soutěže Česká biopotravina roku 2018,
nina: Dobrý den. Thymovar je opravdu skvely+ se chci zeptat na nejakou prevenci...
Šance pro včely. Konec syntetickým akaricidům ve včelaření!,
Martina24: Toto sú zaujímavé postrehy...
Studie: ekologické hospodaření snižuje vliv zemědělství na klimatické změny,
Karolina: Skvělý nápad, jak zabránit klíčení a to bez použití chemie!...
Ekologická revoluce ve skladování brambor,
Vlastimil: Chci objednat husu asi 4-5 kg na Svatého Martina. Jak ji mohu objednat?...
Je libo domácí svatomartinskou husu nebo kachnu?,