Bio v gastromonii

‹‹   Předchozí   2 3 4 5 6 7

Velká Británie: První certifikovaná biojídelna v Londýně

Společnost Compass Group, jedna z největších cateringových firem na světě, získala nedávno certifikát od Soil Association k provozování jídelny s nabídkou biojídel v právnické firmě Lawrence Graham (LG) v Londýně.  

 

Dánsko: Biocertifikace restaurací

Do nedávné doby byly dánské restaurace a cateringové firmy používající biopotraviny kontrolovány dle nařízení ES 2092/1991 jako výrobci biopotravin.  

 

Tak trochu jiná restaurace…

LiMonada2.jpg V březnu letošního roku byla v Jablonci otevřena nová vegetariánská restaurace Li.Monáda. Restauraci zprovoznila společnost lidí, kteří se snaží kolem sebe šířit dobré myšlenky, vytvořit tak zdravou společnost a nepatrně tím ovlivnit i svět kolem nás.  

 

PRAGUE FOOD FESTIVAL – Gastronomický svátek číslo 1

Prague_Food_Festival_Logo.jpg Od 20. do 22.června proběhl na Slovanském ostrově Žofín 2 . ročník PRAGUE FOOD FESTIVALU 2008, kterého se zúčastnilo 37 nejlepších restaurací vybraných z publikace Maurerův Výběr GRAND RESTAURANT.  

 

Bionea – nová firma v oblasti biocateringu

Zrealizovat originální biocatering, nabídnout netradiční dobrůtky ale i tradiční výrobky, avšak v biokvalitě. S těmito službami se snaží na trhu uspět nová česká společnost Bionea.  

 

Trh dobrého smyslu pro chuť – veletrh Slow Food

LogoSlowFood.jpg Myšlenka „Slow Food“, která je pojmem již ve stovce zemí, obchází svět. Dobré jídlo se opět ujímá své role.  

 

Německo: Berlínský biofastfood Gorilla expanduje

Gorilla_vstup.jpg Už jsou to 2 roky, kdy se biorestaurace rychlého občerstvení s neobvyklým názvem Gorilla postavila v Berlíně na pomyslnou startovní čáru.  

 

Nemocnice se vystavují pokutám za špatné jídlo

Britské nemocnice, které budou svým pacientům nabízet nekvalitní jídlo, se podle nového vládního plánu vystavují pokutám nebo dokonce uzavření.     

 

První biorestaurace v Bratislavě

V polovině února byla v Bratislave na kolibě hotelu West slavnostně otevřena první BIO restaurace na Slovensku – „BIO Reštaurácia WEST“.  

 

Server Biodoškol.cz spuštěn

Na začátku roku 2008 byla dokončena web prezentace pilotního projektu „Biopotraviny do škol“, která na adrese www.biodoskol.cz nabízí informace a rady, jak zavádět biopotraviny do školního stravování.  

 

Velká Británie: Bioprodejna otevřena v nemocnici

Pacienti a zaměstnanci nemocnice v britském Southamptonu mají nyní možnost ochutnat místo hamburgrů od Burger Kinga bio sendviče poté, co ve foyer nemocnice byl otevřen bio farmářský obchod.     

 

Děti dávají přednost biopotravinám

Bio ovoce a zelenina by se brzy mohly stát běžnou součástí školního stravování po zkušenostech z pilotního projektu v západním Walesu.  

 

Biopotraviny ve švédských jídelnách

Švédská vláda si dala v roce 2006 za cíl, aby do roku 2010 pocházelo 25 procent surovin pro přípravu jídel ve veřejných institucích z ekologického zemědělství.  

 

Biopotraviny ve veřejném stravování

Součástí doprovodného programu veletrhu SALIMA 2008 bude m ezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování s názvem Biopotraviny ve veřejném stravování – Zdraví a udržitelnost na talíři.  

 

Bezlepková kuchařka Saši Koukolové

Na pulty knihkupectví se právě dostává Praktická bezlepková kuchařka 2 , autorky Alexandry Koukolové.  

 
‹‹   Předchozí   2 3 4 5 6 7
 

ZPRAVODAJ

BIOINFO.pngPravidelné zasílání nejnovějších zpráv přímo do vaší e-mailové schránky. Zpravodaj Bio-info - neunikne vám nic zajímavého. Objednejte zdarma ještě dnes.

button_objednat.png

 

Anketa

Jaká kupujete vejce?
Biovejce ("0") 31%
Z volného výběhu ("1") 38%
Z hal na podestýlce ("2") 16%
Z klecových chovů ("3") 3%
Je mi to jedno 10%

 Kalendář akcí

lft 2019 rgt
lft listopad rgt
Po Út St Čt So Ne
44         1 2 3
45 4 5 6 7 8 9 10
46 11 12 13 14 15 16 17
47 18 19 20 21 22 23 24
48 25 26 27 28 29 30  
 
Přidat akci

Poslední příspěvky

Tomáš Zeman: Schválně jsem si na ten jejich test pustil. Něco tak stupidního se jen...
Rohlik.cz umí spočítat úsporu času, kilometrů nebo emisí,
Šárka: Paráda, však to ty zplanýrovaný stráně, kde byly monolitické kultury...
Česko #sazibudoucnost. Co člověk – to strom do 5 let,
dyyl: Velmi dobré informace! --- gastromania.cz/chladici-a-mrazici-technika.html
V centru Prahy otevřel obchod Minimum Waste,
dyyl: Mám zájem!
Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka,
Miloš: Vzali v úvahu i ekologickou zátěž při výrobě a používání...
Nová studie: ekologické zemědělství chrání klima,
Eliska: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, o které město (pozice manažera...
Společnost Country Life přijme manažera e-shopu,
Daniela: Dobrý deň, som študentkou Vysokej školy ekonomickej v Praze a píšem...
Heřmaňák: první částečně bezobalový farmářský trh v Česku oslavil rok,
patricie: skvělá akce, všem doporučuji několik let ... jen: JE TENTO TÝDEN (ne...
Netradiční filmový festival o jídle Země na talíři již příští týden,